4 Çeker Tesla Model Y

ADMİN

Yönetici
Yönetici
Tepki
37
0'dan 100'e 3.7 saniye gibi muhteşem bir sürede hızlanan Tesla'nın Dört Çeker diye tabir edilen, ön ve arka lastikte konumlandırılmış olan çift motoru ile çok daha iyi bir yol tutuşu, ayrıca çekiş ve denge kontrolü için ön ve arka tekerleklerin tork dengesini dijital olarak kontrol altında tutan iki adet ultra duyarlı ve birbirinden bağımsız elektrik motoru bulunur. Bu arabayı yağmur, kar, çamur ve arazi gibi her türlü hava ve yol şartlarında kullanabilirsiniz.
IMG_20230426_010705.jpg

Tesla Model Y tamamen elektrikli bir araç olarak dizayn edildi; bu nedenle bir benzin istasyonuna gerekmez. Evinizdeki bir elektrik kaynağına bağlayarak gece boyunca şarj ederseniz, sabah uyandığınız da enerjisi full dolu bataryası ile size gülümseyen bir Teslanız olur.. Yolculuk esnasında azalan pilinizi elektrikli şarj hizmeti veren yol herhangi bir genel istasyonda veya Teslanın süper şarj adını verdiği ağda bulunan bir süper şarj istasyonunda kolayca şarj edebilirsiniz. Şu anda ülkemizde git gide yaygınlaşan Superchargerlerin yanı sıra ve her hafta altı yeni konum açılıyor.

rsnhakan

Moderatör
Moderatör
Tepki
28
Tesla Model Y'nin 2 modellli var Çift Motorlu Dört Çeker olan.

Long Range / 565 km menzil / 217 km azami hiz / 5,0 saniye 0-100
Performance / 514 km menzil / 250 km azami hiz / 3,7* saniye 0-100

*Bu 3,7 saniye One Foot Rollout hariç. Yani aslinda 3,8/3,9 saniye.

Ben diye bilirim ki cok guzel bir his veriyor bu hizlanmasi. Ne zaman birisini gecmek istesen geciyorsun. Motorlarla bile yaristigim oldu 0-100 hizinda. Ben Almanya'da 255 km/h'yi gordum ondan sonrasida yok zaten :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar